fbpx

Модна допомога притулкам для тварин!

Чи можна поєднувати моду та благодійність, якщо ти не зірка, чи модель, а звичайна любителька, гарного та стильного одягу?

Наша відповідь: Можна! Саме з такою думкою з’явився проєкт Цабака (@tsabakaua). 

Продавай одежу - допомагай тваринам

Цабака – благодійний інстаграм-магазин одежі, взуття та аксесуарів, в ідеальному стані, але, які були вже у користуванні, чи навіть нові. Лоти, здебільшого сучасних брендів, інколи можна знайти, щось і цікавеньке, головне придивитися. Крім того, проєкт підтримує сучасну, популярну течію #zerowastefashion , але основною ідеєю є фінансова допомога притулкам з тваринами. Всі кошти від продажу речей, перераховуються прямо на потреби котів та собак.

Список притулків не маленький, серед них не тільки наш проєкт, а і такі:  @_dobrotaspaset_mir_ ;  @day_lapu ; @adopt_dont_stop;   @bembi.dog ; @lisa_takaya_lisa ; @kyiv_tails та інші. На сторінці @tsabakaua завжди з’являються звіти про надану допомогу. 

Засновниця, проєкту Карина, зі задоволенням відповіла на наші запитання, щоб ми більше дізналися залаштунки проєкту @tasabakaua. 


Каріна, як давно ви відкрили благодійний проєкт? Що вас надихнуло?
“Під час карантину у нас з мамою і сестрою був час перебрати гардероб. Як результат багато речей, які ми вдягали лише раз або два. Оскільки кількість виходів «у світ» зменшилася ми вирішили продати ці речі на користь хвостиків. Свій проєкт ми розпочали в серпні 2020. Всі кошти (100%) ми спрямовуємо на допомогу хвостикам. Всі організаційні витрати — за наші власні кошти.” 

Ви працюєте одна чи у вас є команда помічників? Якщо так, то розкажіть про свою команду?
“Це родинний проєкт, займаємось ми з мамою, а сестра іноді допомагає з фото, в якості моделі.”

Каріна з мамою в Гостомельському притулку на фотосесії Hachiko Help

Чому вирішили допомагати саме проєктам безпритульних тварин?
“Тому що нас дуже хвилює ситуація з безпритульними тваринами в Україні, безвідповідальне ставлення людей до тварин і бездіяльність держави.” 

Як вирішуєте кому і скільки надати допомогу?
“Деяким волонтерам та притулкам ми допомагали ще до створення проєкт. Ми слідкуємо за їх потребами і якщо в нас є можливість — з радістю допомагаємо.
Іноді до нас звертаються по допомогу. Звісно, хотілось би допомагати більше.” 

Які складнощі вам зустрічаються у роботі проєкту? І як ви їх вирішуєте?
“Не дуже приємно отримувати брудні речі або речі з дефектами, хоч ми постійно вказуємо, що стан має бути відмінним і речі чистими. А нам все одно присилають речі з дефектами й брудні (порвані, поламані блискавки таке інше). Ми їх збираємо і відвозимо на переробку. Хотілося, щоб люди були більш відповідальними.
Іноді звертаються власники тваринки та вимагають допомоги. Ми відмовляємо, а вони ображаються.” 

Ваш хештег #zerowastefashion, саме з таким девізом живуть багато Європейських країн, особливо Шведи, та інші скандинавські країни. Що вас в цій філософії приваблює?  
“Відповідальне ставлення до оточуючого середовища та використання ресурсів. Даючи друге життя джинсам чи сукні, ми скорочуємо кількість купленого нового одягу та ресурсів на його виробництво. Іноді нам віддають абсолютно нові речі з етикетками, ми знаходимо для них нових господарів, а всі виручені кошти направляємо на допомогу притулкам.” 

Як часто вам пропонують товар? За якими основними параметрами ви обираєте речі?
“Перший місяць ми продавали власний одяг та аксесуари. Згодом наші знайомі та друзі також перебрали свої шафи. Після цього долучилися наші читачі. Періодично ми оголошуємо збір речей, коли в нас закінчуються запаси з попереднього збору.
Речі відбираємо за актуальністю, сезоном і станом. За ці декілька місяців ми вже розуміємо як швидко ми зможемо продати ту чи іншу річ, тому враховуємо і це щоб не перетворювати оселю на склад.” 

Ваш благодійний магазин можна знайти тільки в інстаграмі? Чи й на інших сторінках інтернет-простору? 
“Лише в інстаграм @tsabakaua

Каріна, скажіть у вас є домашній улюбленець?
Так, в нас є песик Річік 

І на останок, як ви себе мотивуєте до роботи? Оскільки такого плану проєкти, це об’ємна праця, багато комунікація з різними людьми, весь час інтенсивна діяльність. В шаленому ритмі дуже легко вигоріти, що вас тримає? 
“Нам дуже подобається займатись нашим проєкт, тому додаткова мотивація нам не потрібна. Ми раді, що наша ідея виявилася успішною і ми вже допомогли багатьом хвостикам.
Нас надихають наші задоволені покупці, а особливо щасливі історії хвостиків, яким ми допомогли.
Сподіваємось, що з часом українські дизайнери та зірки приєднаються та передадуть речі для нашого проєкт.”

Ми вдячні, Каріні за її відверті відповіді та тій допомозі, яку вона та її команда надає нам та багатьом іншим притулкам. Бажаємо @tsabakaua успіху та зростання.

Щиро радіємо, що так багато натхненних людей, які намагаються вдосконалити світ та життя в ньому, навчають доброті та безкорисливій допомозі.  

А ми своєю чергою, можемо допомогти проєкту просто розібравши свої речі, відіславши фото в повідомленні  @tsabakaua , зробити репост, розповісти на своїх сторінках соцмереж, а дівчата зроблять все інше.   
Нагадуємо, що речі необхідно надавати в чистому, охайному вигляді. Без ушкоджень, розірваних швів, зламаних деталей та плям.